Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders vastgelegd. Soms is het een 24 uren, 30 dagen, maar een jaar komt tevens wel voor. Voor verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van verzekeringsmaatschappijen geldt een algemene contracttermijn van maximaal een jaar. Na dat jaar mag je dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Pechhulp

Meestal is er de optie om je extra te beschermen voor hulp bij pech in eigen land of onder andere in heel Europa. Als je hiervoor een extra autoverzekering afsluit, heb je te allen tijde assistentie als je onderweg ellende hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering vergoedt onkosten als effect van pech met de auto. Met deze verzekering voor je auto krijg je stante pede hulp als je auto door pech en/of een mechanisch mankement niet meer kan rijden. Je hebt de mogelijkheid voor een Holland en/of Europa dekking.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verscheidene aanvullende verzekeringen mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je essentieel vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een variabel bedrag uit als iemand na een aanrijding gehandicapt raakt of het niet overleeft. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele familieleden.
  • Schadeverzekering voor familieleden. vergoedt de schade die de bestuurder en/of inzittenden ondervinden door het schade. Dat kan lichamelijke gebreken zijn, maar tevens gebreken aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor justitieel advies en deskundige rechtshulp om onder andere schade aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer alledaagse kennis over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: welke autoverzekering