Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders geregeld. Meestal is het een dag, een maand, maar een jaar komt ook wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die zijn aangesloten bij het Verbond van verzekeraars hanteert men een simpele contracttermijn van maximaal een jaar. Na dat jaar mag je dagelijks annuleren met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

Autoverzekering

In beginsel kunt u een autoverzekering op basis van de volgende 3 basisdekkingen kiezen;

  • WA
  • WA-Plus
  • WA-Casco

ook kunt u extra beschermingen nemen, zoals hulp bij pech in het binnenland of een inzittendenverzekering.

FBTO heeft een unieke nieuwe wijze van verzekeren met de Internet Autoverzekering. U regelt alles zelf online, waarmee de kosten extra laag is. De verzekering is ook heel flexibel. U heeft geen jaarcontract en u kunt ogenblikkelijk aan gaan wijzigen of beëindigen.

Bij de FBTO Internet Autoverzekering wordt uw opgebouwde no-claimkorting maandelijks verrekend in plaats van jaarlijks. Zo betaalt u dus iedere maand minder premie!

De pre’s van de FBTO Internet Autoverzekering zijn:

  • Geen jaarcontract
  •  onverwijld wijzigen, aanvullen of beëindigen van uw polis
  • Een lage premie, die elke gebrekenvrije maand daalt
  • Geen papieren rompslomp

Profiteer nu tevens van de FBTO Internet Autoverzekering!

Bereken hier uw premie!

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je hier autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap twee kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de goedkoopste verzekering voor je auto. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen schade niet.
  • WA + beperkt casco. Naast de WA-dekking, wordt nu ook de ellende aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een ongeluk) wordt niet vergoed.
  • All Risk (ook wel WA + volledig casco genoemd. Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt tevens alle gebreken aan je eigen auto vergoed.

De mogelijkheid voor de dekking hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest voordelige autoverzekering en dekking: klasse is tevens belangrijk. Ga je bij ons je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste keuzemogelijkheid kunt maken. Hier is meer te zien: wat kost autoverzekering