Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Autoverzekering opzeggen

Wil je de verzekering van je auto beëindigen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar zal jouw autoverzekering zoals verwacht binnen 30 dagen annuleren. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je lopende autoverzekering op! Wil je de verzekering van je auto annuleren omdat je verzekeraar een premieverhoging doorvoert of de voorwaarden wijzigt, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn opzeggen.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de beste autoverzekering voor jouw situatie te vinden zonder dat je er zelf veel moeite aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel goed te doen: na het invullen van slechts vier vragen zie je terstond wat voor jou de drie voordeligste overeenkomsten zijn. De goedkopere autoverzekering kun je via onze website aanklikken en je wordt doorverwezen naar de aanbieding van de verzekeraar.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle andere autoverzekeringen bekijken. Of er een aantal naast elkaar zetten. Je kunt eerst je offerte op je scherm bekijken of gauw een verzekering voor je auto afsluiten op de site van de verzekeraar. Zo gemakkelijk is de verzekering voor je auto te vergelijken op onze website.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verscheidene opties bij de autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je essentieel vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een bepaald bedrag uit als iemand na een ongeval gehandicapt raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele bijrijders.
  • Schadeverzekering voor inzittenden. betaalt de gebreken die de automobilist en/of medepassagiers lijden door het schade. Dat kan lichamelijke schade zijn, maar ook gebreken aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor justitieel advies en specialistische rechtshulp om bijvoorbeeld schade aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer alledaagse gegevens over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: wat is een autoverzekering