Door te vergelijken op deze website vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die het beste bij jouw geval past.{met de beste kwaliteit-prijsverhouding.

Voordeligste Autoverzekering

Vind je de goedkoopste maandprijs belangrijk? Op onze website zie je de betere verzekering voor je auto. Dat hangt natuurlijk af van jouw auto zijn bouwjaar, merk, je aantal schadevrije jaren en kilometrage. Onze hint: selecteer niet echt naar de kosten, maar ook naar de polisvoorwaarden. Dat geld zeker in het geval van voordeligste autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: WA-verzekering, Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een allrisk autoverzekering af te sluiten. Voor auto’s die ouder dan 10 12 maanden zijn, is enkel een WA-verzekering meestal voldoende.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij toebrengt aan de auto van ander. Bij schade aan tastbare zaken is de dekking maximaal ruim 2 miljoen euro, voor letselgebreken aan mensen is dit maximaal 7,5 miljoen euro.

  • WA Plus}

Met een WA Plus autoverzekering ben je niet alleen beschermd bij schade die jij met je auto toebrengt aan andermans eigendommen, maar ook voor schade met je eigen auto, bijvoorbeeld door door een omgevallen boom. Ook diefstal en ruitgebreken wordt vaak betaald door verzekeringsmaatschappijen. Let hierbij wel op dat je naar een schadehersteller gaat die een afspraak heeft gemaakt met jouw verzekeraar.

  • Allrisk

Met een Allrisk autoverzekering ben je verzekerd tegen alle gebreken aan je auto. Of je zelf gebreken veroorzaakt of dat iemand tegen je geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de schade uitbetaald. Een prettige gedachte.

Voordeligste Autoverzekering

Als je een auto koopt, moet je altijd een autoverzekering aan gaan. Dit is goed te doen, maar let op dat je de juiste schifting hierbij maakt. Er zijn niet minder dan 120 verschillende autoverzekeringen en de optie hangt bijvoorbeeld af van het leeftijd auto, je leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars berekenen de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande kwalificaties. Om de goedkopere koop voor de verzekering van je auto te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De betere optie is niet te allen tijde de goedkoopste autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op deze website de verzekering voor je auto vergelijken die het slimste bij jouw persoonlijke geval past. Dan kun je onmiddellijk een betrouwbare, maar betaalbare autoverzekering vinden.

Een autoverzekering afsluiten

Een auto verzekeren is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving en mag je dus niet vergeten als je een nieuwe auto koopt. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je wel zeker weten dat de verzekering voor de auto bij jouw situatie past en natuurlijk zo goedkoper mogelijk. Onder meer de Consumentenbond en Kassa hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar autoverzekeringen. Het is niet alleen de kostprijs die bepaalt wat de beste autoverzekering is. Sterker nog, soms is het verstandiger iets meer te betalen zodat je beter gedekt bent tegen eventuele schade. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor soort autoverzekering je wilt hebben.

Kostprijs autoverzekering berekenen

Het berekenen van de prijs voor de autoverzekering hangt van veel elementen af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste eigenschappen waarmee rekening gehouden wordt als de prijs voor de premie van de autoverzekering berekend wordt.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je enkelt een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade betaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen betaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet uitbetaald worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto uitbetaald.

Autoverzekering vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je op basis van je persoonlijke voorkeur (WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco) een autoverzekering vergelijken. Daarnaast spelen leeftijd, schadevrije jaren en het jaarkilometrage ook een rol. De kostprijs per maand voor de autoverzekering in de vergelijkingsresultaten is dus echt een persoonlijke premie. Een vriend/vriendin van jou krijgt hoogstwaarschijnlijk andere bedragen te zien om zijn/haar situatie anders is. Hier is meer te zien: voordeligste autoverzekering