Door te vergelijken op onze website vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de basisdekking van de verzekering voor je auto heb je de mogelijkheid om een aanvullende autoverzekering te nemen. Je kunt bij heel veel autoverzekeraars kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden betaalt de werkelijk geleden schade van de meerijders die in jouw auto zaten tijdens het ongeluk. Tevens hier maakt het niet uit wie de schuldige is.

Een gebrekenverzekering inzittenden is een uitbreiding van de autoverzekering. Die bescherming biedt tegen lichamelijke en materiële schade na een ongeval. Meestal is dit een dekking ten hoogste 1.000.000,- euro. Met een inzittendenverzekering zorg je dat je goede bescherming hebt als er een ongevalis gebeurd.

Pechhulp

over het algemeen is er de optie om je extra te beschermen tegen pechhulp in eigen land of bijvoorbeeld in heel Europa. Als je hiervoor een extra verzekering voor je auto afsluit, ontvang je altijd hulp als je onderweg ellende hebt aan je auto. automobilistenhulp wordt echter in de regel als aparte autoverzekering afgesloten, waarmee deze niet aanvullend op de autoverzekering hoeft worden gekozen. Ga tevens hier na of je niet te hoog gedekt bent en voorkom dat je onnodig te veel betaalt.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je hier autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de voordeligste verzekering voor je auto. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen gebreken niet.
  • WA + beperkt casco. Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet betaald.
  • All Risk (ook wel WA + volledig casco genoemd. Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt tevens alle gebreken aan je eigen auto betaald.

De mogelijkheid voor de dekking hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest voordelige autoverzekering en dekking: klasse is ook belangrijk. Ga je bij ons je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste keuzemogelijkheid kunt maken. Hier is meer te zien: voordelige autoverzekering