Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Ten gevolgende van een ongeluk met je auto arts kosten hebt dan worden deze kosten gedekt door je zorgverzekering. Als er echter sprake is van chronische arbeidsongeschiktheid of overlijden van jou als bestuurder, dan krijg je ook een vooraf vastgestelde uitbetaling als je aanvulling een ongevallen inzittendenverzekering hebt afgesloten. Net als bij de schade inzittendenverzekering geldt hierbij dat het niet cruciaal is of de gebreken niet door eigen nalatigheid is veroorzaakt.

Pechhulp

in de regel is er de mogelijkheid om je extra te verzekeren voor hulp bij pech in Nederland of onder andere in heel Europa. Als je hiervoor een extra autoverzekering aangaat, ontvang je altijd assistentie als je onderweg pech hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering betaalt kosten als gevolg van pech met de auto. Met deze verzekering voor je auto krijg je meteen hulp als je auto door pech en/of een mechanisch mankement niet meer kan rijden. Je hebt de keus voor een Holland en/of Europa dekking.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn diverse aanvullende verzekeringen mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je onontbeerlijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een variabel bedrag uit als iemand na een ongeluk gehandicapt raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele bijrijders.
  • Schadeverzekering voor inzittenden. vergoedt de gebreken die de automobilist en/of medepassagiers lijden door het aanrijding. Dat kan lichamelijke gebreken zijn, maar ook schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor rechterlijk advies en specialistische rechtshulp om bijvoorbeeld gebreken aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer gangbare gegevens over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeringsmaatschappijen zijn samengesteld? Hier is meer te zien: noord hollandse autoverzekering