Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die het voordeligste bij je situatie past.{met de mooiste kwaliteit-prijsverhouding.

Kosten Autoverzekering

Vergelijken op kosten en kwaliteit: wij baseren je lijst met resultaten op basis van kosten. De voordeligste verzekering voor je auto voor jou komt bovenaan in beeld. Tevens zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij easy de slimste keus voor je autoverzekering maken. Dat geld zeker in het geval van kosten autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering + beperkt casco en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een allrisk verzekering voor je auto af te sluiten. Voor auto’s in de leeftijd van 10 12 maanden en ouder, is alleen een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • WA-verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij aandoet aan een ander. Bij gebreken aan tastbare zaken is de dekking maximaal ruim €2.000.000, voor letselgebreken aan mensen is dit ten hoogste zeven en een half miljoen euro.

  • WA Plus}

Met een WA Plus verzekering voor je auto ben je niet alleen beschermd bij schade die jij met je auto toebrengt aan andermans eigendommen, maar tevens voor schade bij je eigen auto, bijvoorbeeld door hagel. Tevens diefstal en ruitgebreken wordt vaak terugbetaald door verzekeraars. Let als het even kan op dat je naar een schadehersteller gaat die afspraken heeft gemaakt met je verzekeraar.

  • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering autoverzekering ben je gedekt voor alle schade aan je auto. Of je zelf een botsing hebt of dat iemand een deuk in jouw auto rijdt, je krijgt de schade terugbetaald. Een geruststellende gedachte.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeringsmaatschappijen bieden tevens de optie om je extra te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je één maal per jaar gebreken claimen zonder dat de kosten van je autoverzekering omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het claimen van deze schade heeft desalniettemin wel invloed op het aantal jaren gebrekenvrij. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het daardoor mogelijk dat je maandprijs wel meer wordt als gevolg van het verlagen van het aantal gebrekenvrije jaren.

Autoverzekeringen vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je bij ons autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de voordeligste autoverzekering. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen gebreken niet.
  • WA Plus (ook wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de WA-dekking, wordt nu tevens de ellende aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door bijvoorbeeld een ongeluk) wordt niet voor je betaald.
  • All Risk. Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt tevens alle schade aan je eigen auto uitbetaald.

De keuzemogelijkheid voor de bescherming hangt af van het bouwtwaalf maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest voordelige autoverzekering en dekking: klasse is tevens belangrijk. Ga je op onze website je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste keuze kunt maken. Hier is meer te zien: kosten autoverzekering