Door te vergelijken op onze website vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de ordinaire dekking van de verzekering voor je auto heb je de optie om een aanvullende autoverzekering te nemen. Je kunt bij bijna alle autoverzekeraars kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden betaalt de uiteindelijk geleden gebreken van de passagiers die in je auto zaten gedurende het schade. Tevens hier maakt het niet uit wie de schuldige is.

Een schadeverzekering inzittenden is een aanvullende autoverzekering. Die bescherming biedt tegen immateriële en niet-lichamelijke gebreken na een aanrijding. Normaal gesproken is dit een dekking ten hoogste een miljoen euro. Met een inzittendenverzekering regel je dat je goede dekking hebt als er een aanrijdingis gebeurd.

No-claimbeschermer

Enkele autoverzekeringsmaatschappijen bieden ook de optie om je aanvullend te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar gebreken claimen zonder dat de premie van de verzekering van je auto omhoog gaat en zonder dat je no-claimkorting lager wordt. Het claimen van deze gebreken heeft daarentegen wel invloed op het aantal jaren gebrekenvrij. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het daardoor een optie dat je premie wel verhoogd wordt als gevolg van het mindere aantal schadevrije jaren.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn diverse aanvullende verzekeringen mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je onontbeerlijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een bepaald bedrag uit als iemand na een aanrijding gehandicapt raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele familieleden.
  • Schadeverzekering voor passagiers. betaalt de schade die de bestuurder en/of passagiers ervaren door het botsing. Dat kan lichamelijke gebreken zijn, maar tevens schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor rechterlijk advies en specialistische rechtshulp om onder andere gebreken aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de maandprijs hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer gebruikelijke informatie over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeringsmaatschappijen zijn samengesteld? Hier is meer te zien: kosten autoverzekering per maand