Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Heb je tevens een schadeverzekering voor inzittenden, dan is de calamiteitlenverzekering voor inzittenden overbodig. De overlap in bescherming is te groot, waardoor je nodeloos veel kosten betaalt. Dat wil je zeker liever niet! Met de gebrekenverzekering krijg je de werkelijk geleden gebreken uitbetaald in plaats van een vooraf bepaald uit te keren bedrag. De dekking is in de regel voor schade tot een miljoen euro. Autoverzekering vergelijken.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de beste verzekering voor je auto voor je geval te vinden zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Je autoverzekering vergelijken is heel goed te doen: na het invullen van slechts vier vragen zie je linea recta wat voor jou de 3 voordeligste verzekeringpolissen zijn. De slimste autoverzekering kun je via hier aanklikken en je wordt doorgestuurd naar de site van de verzekeringsmaatschappij.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle andere verzekeringen voor je auto overwegen. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst je offerte op je scherm bekijken of ogenblikkelijk een autoverzekering aan gaan op de website van de autoverzekeraar. Zo snel is je autoverzekering te vergelijken op onze website.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeraars. Zorg ervoor dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto koopt. U kunt het beste de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle optionele opties zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor beginnend bestuurders zijn er ook speciale verzekeringen, en kijk hier ook goed welke mogelijkheden er allemaal zijn. De prijs kan best veel verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u simpel online doen. Dit is doorgaans niet heel moeilijk.

Prijs voor de premie autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de kostprijs berekenen kan alleen indien het type auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke eigenschap is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Bij het berekenen van de autoverzekering kostprijs speelt dit uiteraard een rol.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je uitsluitend een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade vergoed die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen betaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet vergoed worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto vergoed.

No-claim van autoverzekering vergelijken

Een belangrijke reden om geen schade in te dienen bij de verzekeraar, is de no-claim. Dit houdt in dat als je schade claimt, je meer betaalt in de premie. Om die reden is de no-claimbeschermer in het leven geroepen. Deze optie kost weliswaar iets extra, maar hiermee kun je jaarlijks één schadeclaim doen, zonder dat de korting omlaag gaat. Daarmee is dus te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoge premie als je schade claimt. Hier is meer te zien: hoeveel kost een autoverzekering