Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Autoverzekering opzeggen

Wil je de autoverzekering annuleren? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeringsmaatschappij zal jouw autoverzekering in de meeste gevallen binnen 30 dagen annuleren. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je oude verzekering van je auto op! Wil je de autoverzekering stopzetten omdat je verzekeraar een verhoging van de premie doorvoert of de voorwaarden aapast, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn stopzetten.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de passende autoverzekering voor je geval te vinden zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel makkelijk: na het invullen van slechts vier vragen zie je stante pede wat voor jou de drie betere opties zijn. De goedkopere verzekering voor je auto kun je via deze website aanklikken en je wordt doorgestuurd naar de site van de verzekeraar.

Wil je verder neuzen? Dan kun je tevens alle andere autoverzekeringen vergelijken. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst je optie op je scherm bekijken of aanstonds een verzekering voor je auto aan gaan op de website van de autoverzekeraar. Zo snel is je autoverzekering te vergelijken op onze website.

Autoverzekeringen vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je op deze website autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de voordeligste autoverzekering. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen gebreken niet.
  • WA + beperkt casco. Naast de WA-dekking, wordt nu tevens de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door bijvoorbeeld een botsing) wordt niet vergoed.
  • All Risk. Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt tevens alle gebreken aan je eigen auto uitbetaald.

De optie voor de bescherming hangt af van het bouwkalenderjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de goedkoopste autoverzekering en dekking: kwaliteit is tevens belangrijk. Ga je op deze website je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste keuze kunt maken. Hier is meer te zien: hoe duur is een autoverzekering