Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

{Een aparte ongevallenverzekering voor inzittenden afsluiten als je al een gebrekenverzekering voor inzittenden hebt, is misschien niet nodig. In dat geval zou je namelijk onnodig veel kosten betalen, terwijl de meerwaarde van de extra autoverzekering minimaal is. Het uiteindelijke gewin van de schadeverzekering is dat je de werkelijk geleden schade uitbetaald krijgt in plaats van een uitkering met een vantevoren vastgesteld bedrag.

Als jij en je metgezellen gewond raken bij een aanrijding dan vergoedt je zorgverzekering de medische kosten. Met een claimlenverzekering voor inzittenden krijg je (of je nabestaanden) ook een vooraf vastgesteld bedrag uitbetaald bij blijvende invaliditeit en/of overlijden. Daarbij maakt het niet uit wie er schuldig was aan het calamiteit.}

Het is normaal dat de lasten van enkele tientjes per 12 maanden hoger wordt naarmate je hogere consument bedragen kiest. In het algemeen keert een calamiteitlenverzekering voor inzittenden 35.000 euro uit bij invaliditeit en 15.000 bij overlijden.

No-claimbeschermer

Sommige autoverzekeringsmaatschappijen bieden tevens de mogelijkheid om je extra te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1 keer per jaar schade claimen zonder dat de premie van je autoverzekering omhoog gaat en zonder dat je no-claimkorting lager wordt. Het verhalen van deze schade heeft desalniettemin wel invloed op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor een optie dat je kosten wel meer wordt als gevolg van het verlaagde aantal gebrekenvrije jaren.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Regel dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto hebt gekocht. U kunt het beste de verschillende providers met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle optionele zaken zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor beginnend bestuurders zijn er ook speciale verzekeringen, en kijk hier ook goed welke mogelijkheden er allemaal zijn. De prijs kan enorm verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u eenvoudig online doen. Dit is doorgaans niet heel moeilijk.

Maandpremie autoverzekering berekenen

Het berekenen van de premie voor de autoverzekering hangt van veel elementen af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste factoren waarmee rekening gehouden wordt als de maandprijs van de autoverzekering berekend wordt.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je enkel een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade uitbetaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Dit is de meest goedkope autoverzekering die je kunt hebben en dekt om die reden ook veel minder.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen vergoed en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet betaald worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto vergoed.

Is een goedkope autoverzekering aan te raden?

De meest voordelige autoverzekering vind je door te kiezen voor een ‘Alleen WA dekking’ te kiezen. Zoals hierboven beschreven staat zijn veel schades niet gedekt. Om die reden hoeft een goedkope autoverzekering niet direct de beste keuze te zijn. Door bij ons een autoverzekering te vergelijken vind je wel gemakkelijk de meest voordelige autoverzekering die past bij de gewenste dekking. Of je nu ‘Alleen WA verzekerd’‘WA + Beperkt casco’ of ‘WA + Volledig casco’ kiest, via ons vind je altijd de meest goedkope autoverzekering aangepast op jouw persoonlijke situatie. Hier is meer te zien: hele goedkope autoverzekering