Door te vergelijken op onze website vind je de betere verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de autoverzekering opzeggen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar zal je autoverzekering zoals verwacht binnen een maand stopzetten. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je oude verzekering van je auto op! Wil je de autoverzekering stopzetten omdat je verzekeraar een verhoging van de premie doorvoert of de simpele voorwaarden vernieuwt, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn opzeggen.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de beste verzekering voor je auto voor je geval te vinden zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel simpel: na het invullen van slechts vier vragen zie je gauw wat voor jou de 3 goedkopere polissen zijn. De slimste verzekering voor je auto kun je via onze website aanklikken en je wordt doorgestuurd naar de website van de verzekeringsmaatschappij.

Wil je verder neuzen? Dan kun je tevens alle andere autoverzekeringen bekijken. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst je aanbieding op de website bekijken of onverwijld een verzekering voor je auto afsluiten op de site van de autoverzekeraar. Zo snel is je autoverzekering te vergelijken op deze website.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn diverse opties bij de autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je onontbeerlijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een vast bedrag uit als iemand na een ongeval gehandicapt raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele passagiers.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. betaalt de schade die de automobilist en/of inzittenden ondervinden door het aanrijding. Dat kan letselschade zijn, maar tevens gebreken aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor justitieel advies en specialistische rechtshulp om onder meer gebreken aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer doorsnee informatie over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering nl