Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeraar anders vastgelegd. Soms is het een dag, een maand, maar een jaar komt ook wel voor. Voor verzekeraars die zijn aangesloten bij het Verbond van verzekeraars geldt een gebruikelijke looptijd van ten hoogste een jaar. Na die 12 maanden mag je per dag annuleren met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de beste autoverzekering voor jouw situatie te vinden zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel simpel: na het invullen van slechts vier vragen zie je onmiddellijk wat voor jou de drie goedkopere overeenkomsten zijn. De voordeligste verzekering voor je auto kun je via hier aanklikken en je wordt doorverwezen naar de website van de verzekeringsmaatschappij.

Wil je verder neuzen? Dan kun je tevens alle andere autoverzekeringen overwegen. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst je offerte online bekijken of subiet een autoverzekering aan gaan op de site van de verzekeraar. Zo simpel is je autoverzekering te vergelijken op hier.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn diverse optionele eigenschappen bij je autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je noodzakelijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een vast bedrag uit als iemand na een ongeluk invalide raakt of het niet overleeft. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele medepassagiers.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. vergoedt de schade die de bestuurder en/of familieleden ondervinden door het botsing. Dat kan lichamelijke gebreken zijn, maar ook schade aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor justitieel advies en deskundige rechtshulp om bijvoorbeeld schade aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer ordinaire kennis over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering 18 jaar