Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de algemene dekking van de verzekering voor je auto heb je de mogelijkheid om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij de meeste autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de volgende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Deze aanvullende verzekering voor je auto biedt bescherming voor werkelijk geleden letselgebreken en/of schade aan bagage of persoonlijke bezittingen van de berijder en ;eventuele inzittenden als gevolg van een ongeval met je auto. De maximum van de vergoeding die je krijgt, is gebonden aan van de werkelijke gebreken en is over het algemeen ten hoogste 1.000.000,- euro. Hoe hoog de uiteindelijke vergoeding uiteindelijk wordt, kun je teruglezen in de voorwaarden van je verzekering van de verzekeraar van je auto.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de goedkoopste verzekering voor je auto voor je geval te vinden zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Je autoverzekering vergelijken is heel makkelijk: na het invullen van slechts vier vragen zie je gauw wat voor jou de 3 slimste overeenkomsten zijn. De slimste verzekering voor je auto kun je via deze website aanklikken en je wordt doorgelinkt naar de site van de verzekeringsmaatschappij.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle overige autoverzekeringen bekijken. Of er een aantal naast elkaar zetten. Je kunt eerst je aanbieding online bekijken of spoorslags een verzekering voor je auto afsluiten op de site van de verzekeraar. Zo gemakkelijk is de verzekering voor je auto te vergelijken op deze website.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best onduidelijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd hangt af van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en de verzekeraar waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andere auto’s verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed. Dit geldt echter niet voor alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste consumenten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer u een nieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet gelijk een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde onderdelen hiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijk om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een calamiteit, of kunt u bijvoorbeeld de ramen extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u rijdt zonder schade, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkoopste wa autoverzekering