Door te vergelijken op deze website vind je de betere verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die

Autoverzekering beëindigen

Wil je de autoverzekering beëindigen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeringsmaatschappij zal jouw autoverzekering in de meeste gevallen binnen een maand stoppen. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je oude autoverzekering op! Wil je de verzekering van je auto annuleren omdat je verzekeringsmaatschappij een premiestijging doorvoert of de voorwaarden vernieuwt, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn opzeggen.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de geschikte autoverzekering voor jouw geval te vinden zonder dat je er zelf veel moeite aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel makkelijk: na het invullen van slechts vier vragen zie je onverwijld wat voor jou de 3 voordeligste opties zijn. De goedkopere autoverzekering kun je via hier aanklikken en je wordt doorverwezen naar de aanbieding van de verzekeraar.

Wil je verder neuzen? Dan kun je tevens alle andere autoverzekeringen overwegen. Of er enkele naast elkaar zetten. Je kunt eerst je aanbieding online bekijken of onverwijld een autoverzekering aan gaan op de website van de autoverzekeraar. Zo simpel is de verzekering voor je auto te vergelijken op hier.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verscheidene aanvullende verzekeringen mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je essentieel vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een bepaald bedrag uit als iemand na een schade gehandicapt raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele medepassagiers.
  • Schadeverzekering voor inzittenden. betaalt de schade die de berijder en/of familieleden ondervinden door het ongeval. Dat kan geestelijke gebreken zijn, maar tevens gebreken aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor wettelijk advies en specialistische rechtshulp om onder andere schade aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de maandprijs hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer ordinaire gegevens over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: goedkoopste autoverzekering voor jongeren