Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de autoverzekering opzeggen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeraar zal je autoverzekering over het algemeen binnen 30 dagen stoppen. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je oude verzekering van je auto op! Wil je de verzekering van je auto annuleren omdat je verzekeringsmaatschappij een stijging van de premie invoert of de voorwaarden aapast, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn opzeggen.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de geschikte verzekering voor je auto voor jouw situatie te vinden zonder dat je er zelf veel tijd aan kwijt bent. Je autoverzekering vergelijken is heel goed te doen: na het invullen van slechts vier vragen zie je linea recta wat voor jou de drie voordeligste overeenkomsten zijn. De voordeligste verzekering voor je auto kun je via deze website aanklikken en je wordt doorgestuurd naar de site van de verzekeringsmaatschappij.

Wil je verder neuzen? Dan kun je tevens alle overige autoverzekeringen vergelijken. Of er een aantal naast elkaar zetten. Je kunt eerst je aanbieding op de website bekijken of ogenblikkelijk een verzekering voor je auto aan gaan op de website van de verzekeraar. Zo gemakkelijk is de verzekering voor je auto te vergelijken op hier.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verscheidene aanvullende verzekeringen mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je essentieel vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een variabel bedrag uit als iemand na een botsing gehandicapt raakt of het niet overleeft. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele passagiers.
  • Schadeverzekering voor familieleden. vergoedt de schade die de bestuurder en/of medepassagiers lijden door het botsing. Dat kan lichamelijke gebreken zijn, maar ook schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor juridisch advies en deskundige rechtshulp om onder andere schade aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer alledaagse gegevens over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeringsmaatschappijen zijn samengesteld? Hier is meer te zien: goedkoopste autoverzekering voor 18 jarige