Door te vergelijken op hier vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Heb je tevens een schadeverzekering voor inzittenden, dan is de claimlenverzekering voor inzittenden overbodig. De overlap in dekking is te groot, waardoor je zinloos veel kosten afdraagt. Dat wil je natuurlijk liever voorkomen! Met de gebrekenverzekering krijg je de werkelijk geleden schade vergoed in plaats van een eerder vastgesteld uit te keren bedrag. De dekking is vrijwel altijd voor schade tot één miljoen euro. Autoverzekering vergelijken.

Pechhulp

Meestal is er de mogelijkheid om je aanvullend te beschermen tegen pechhulp in Nederland of onder andere in heel Europa. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering aangaat, ontvang je te allen tijde assistentie als je onderweg problemen hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering vergoedt onkosten als gevolg van autopech. Met deze autoverzekering krijg je stante pede hulp als je auto door pech en/of een mechanisch mankement niet meer kan rijden. Je hebt de keus voor een ons land en/of Europa dekking.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen welke type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook op het moment u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een mogelijkheid om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen betaald. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald, maar niet in alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer de verzekeringnemer een nieuwe auto gekocht heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel betaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde onderdelen hiervan belangrijk vindt. Zo is het een mogelijkheid om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een calamiteit, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: goedkoopste autoverzekering 18 jarige