Door te vergelijken op deze website vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die het beste bij jouw geval past.{met de beste kwaliteit-prijsverhouding.

Goedkoop Autoverzekering

Vergelijken op premie en kwaliteit: wij baseren je resultatenlijst op basis van prijs. De voordeligste autoverzekering voor jou komt bovenaan te staan. ernaast zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij eenvoudig de beste keuzemogelijkheid voor je autoverzekering maken. Dat geld zeker in het geval van goedkoop autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor verschillende dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering Plus en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een WA + volledig casco autoverzekering te nemen. Voor auto’s die ouder dan 10 kalenderjaar zijn, is alleen een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

  • WA-verzekering

Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij toebrengt aan de auto van ander. Bij gebreken aan tastbare goederen is de dekking ten hoogste 2,vijf miljoen euro, voor letselschade aan personen is dit maximaal 7,5 miljoen euro.

  • WA Plus}

Met een WA Plus autoverzekering ben je niet alleen beschermd bij gebreken die jij met je auto aanbrengt aan anderen, maar tevens voor schade met je eigen auto, bijvoorbeeld door het weer. Ook diefstal en ruitgebreken wordt in de regel betaald door verzekeringsmaatschappijen. Let als het even kan op dat je naar een schadehersteller gaat die een afspraak heeft gemaakt met je verzekeraar.

  • WA volledig casco verzekering

Met een Allrisk autoverzekering ben je gedekt tegen alle schade aan je auto. Of je zelf een aanrijding veroorzaakt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de schade uitbetaald. Een geruststellende gedachte.

Pechhulp

in de regel is er de optie om je extra te beschermen voor hulp bij pech in eigen land of bijvoorbeeld in heel Europa. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering aangaat, heb je altijd assistentie als je onderweg ellende hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering betaalt onkosten als gevolg van pech met de auto. Met deze autoverzekering krijg je subiet hulp als je auto door pech en/of een motorisch defect niet meer kan rijden. Je hebt de keus voor een Nederland en/of Europa dekking.

Een autoverzekering afsluiten

Een auto verzekeren is verplicht volgens de Nederlandse wetgeving en mag je dus niet vergeten als je een andere auto koopt. Bij het afsluiten van een autoverzekering wil je wel zeker weten dat de verzekering voor de auto bij jouw wensen en behoeften past en natuurlijk zo voordelig mogelijk. Onder andere de Consumentenbond en Kassa hebben in het verleden veel onderzoek gedaan naar autoverzekeringen. Het is niet alleen de premieprijs voor de premie die bepaalt wat de beste autoverzekering is. Sterker nog, soms is het verstandig iets meer te betalen zodat je beter gedekt bent tegen eventuele schade. Het is dus belangrijk om van te voren goed te bedenken wat voor soort autoverzekering je wilt hebben.

Prijs voor de premie autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de premie berekenen kan alleen indien het model auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke eigenschap is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Ook wordt er bij het berekenen van de autoverzekering rekening gehouden met geslacht en leeftijd.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je enkelt een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade vergoed die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen vergoed en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet betaald worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto vergoed.

No-claim van autoverzekering vergelijken

Een belangrijke reden om geen schade in te dienen bij de verzekeraar, is de no-claim. Dit betekent dat als je schade claimt, je meer betaalt in de maandpremie. Om die reden is de no-claimbeschermer in het leven geroepen. Deze optie kost weliswaar iets extra, maar hiermee kun je jaarlijks één schadeclaim doen, zonder dat de korting omlaag gaat. Daarmee is dus te voorkomen dat je te maken krijgt met een hoge premieprijs als je schade claimt. Hier is meer te zien: goedkoop autoverzekering