Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de betere autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders geregeld. In de regel is het een dag, 30 dagen, maar een jaar komt tevens wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die aangesloten zijn bij het Verbond van verzekeraars geldt een gebruikelijke termijn van maximaal een jaar. Na dat jaar mag je dagelijks overstappen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

Pechhulp

over het algemeen is er de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren tegen hulp bij pech in Nederland of bijvoorbeeld in heel Europa. Als je hiervoor een aanvullende autoverzekering aangaat, ontvang je altijd hulp als je onderweg pech hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering vergoedt onkosten als gevolg van autopech. Met deze verzekering voor je auto krijg je stante pede hulp als je auto door pech en/of een motorisch mankement niet meer kan rijden. Je hebt de keus voor een Nederland en/of Europa dekking.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Regel dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto aanschaft. U kunt het beste de verschillende providers met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle extra opties zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jonge bestuurders zijn er ook aparte verzekeringen, en kijk hier ook goed welke eigenschappen er allemaal zijn. De premieprijs kan heel veel verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u simpel online doen. Dit is over het algemeen niet heel moeilijk.

Prijs autoverzekering berekenen

Het berekenen van de kostprijs voor de autoverzekering hangt van veel factoren af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste eigenschappen waarmee rekening gehouden wordt als de maandpremie van de autoverzekering berekend wordt.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je uitsluitend een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade uitbetaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen uitbetaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Ook wordt ruitschade gedekt.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto uitbetaald.

Is een goedkope autoverzekering aan te raden?

De goedkoopste autoverzekering vind je door te kiezen voor een ‘Alleen WA dekking’ te kiezen. Zoals hierboven beschreven staat zijn veel schades niet gedekt. Om die reden hoeft een goedkope autoverzekering niet direct de beste keuze te zijn. Door bij ons een autoverzekering te vergelijken vind je wel simpel de voordeligste autoverzekering die past bij de gewenste dekking. Of je nu ‘Alleen WA verzekerd’‘WA + Beperkt casco’ of ‘WA + Volledig casco’ kiest, via ons vind je altijd de meest goedkope autoverzekering aangepast op jouw persoonlijke situatie. Hier is meer te zien: de goedkoopste autoverzekering van nederland