Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

Heb je ook een gebrekenverzekering voor inzittenden, dan is de schadeclaimlenverzekering voor inzittenden overbodig. De overlap in bescherming is te groot, waardoor je zinloos veel premie betaalt. Dat wil je zeker liever niet! Met de schadeverzekering krijg je de werkelijk geleden gebreken uitbetaald in plaats van een eerder vastgesteld uit te keren bedrag. De bescherming is meestal voor gebreken tot een miljoen euro. Autoverzekering vergelijken.

Pechhulp

over het algemeen is er de mogelijkheid om je extra te beschermen tegen pechhulp in Nederland of onder andere in het buitenland. Als je hiervoor een extra autoverzekering afsluit, heb je altijd assistentie als je onderweg ellende hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering betaalt kosten als gevolg van pech met de auto. Met deze autoverzekering krijg je stante pede hulp als je auto door pech en/of een mechanisch mankement niet meer kan rijden. Je hebt de keus voor een dit land en/of Europa dekking.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeraars. Zorg ervoor dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto aanschaft. U kunt het beste de verschillende providers met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle optionele opties zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor jonge mensen zijn er ook speciale verzekeringen, en kijk hier ook goed welke zaken er allemaal zijn. De maandprijs kan enorm verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u eenvoudig online doen. Dit is over het algemeen niet heel moeilijk.

Premie autoverzekering berekenen

Het berekenen van de premie voor de autoverzekering hangt van veel elementen af. Hieronder lees je meer over de belangrijkste factoren waarmee rekening gehouden wordt als de maandpremie van de autoverzekering berekend wordt.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je alleen een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade betaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Dit is de meest goedkope autoverzekering die je kunt hebben en dekt om die reden ook veel minder.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen uitbetaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Ook wordt ruitschade gedekt.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto betaald.

Autoverzekering vergelijken op basis van persoonlijke voorkeuren

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen kun je op basis van je persoonlijke voorkeur (WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco) een autoverzekering vergelijken. Daarnaast spelen leeftijd, schadevrije jaren en het jaarkilometrage ook een rol. De prijs elke maand voor de autoverzekering in de vergelijkingsresultaten is dus echt een persoonlijke kostprijs. Een vriend/vriendin van jou krijgt hoogstwaarschijnlijk andere bedragen te zien om zijn/haar situatie anders is. Hier is meer te zien: de beste autoverzekering