Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de basisdekking van de autoverzekering heb je de mogelijkheid om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij de meeste autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de nu komende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een schadeverzekering inzittenden vergoedt de werkelijk geleden gebreken van de inzittenden die in jouw auto zaten tijdens het claim. Ook hier maakt het niet uit wie er schuldig is.

Een gebrekenverzekering inzittenden is een aanvullende verzekering voor je auto. Die dekking biedt tegen lichamelijke en niet-lichamelijke schade na een ongeval. In de regel is dit een dekking ten hoogste 1 miljoen euro. Met een inzittendenverzekering zorg je ervoor dat je perfecte dekking hebt als er een ongevalis gebeurd.

Beste Autoverzekering

Als je een auto koopt, moet je altijd een autoverzekering afsluiten. Dit is goed te doen, maar let op dat je de juiste schifting hierbij maakt. Er zijn circa 120 diverse verzekeringen voor auto’s en de schifting hangt bijvoorbeeld af van het merk auto, je leeftijd en het aantal gereden jaren zonder gebreken dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars baseren de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande kwalificaties. Om de beste deal voor de verzekering van je auto te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De beste polis is niet altijd de meest voordelige autoverzekering: kwaliteit is zeker zo belangrijk. Daarom kun je op deze website de verzekering voor je auto vergelijken die het slimste bij jouw persoonlijke situatie past. Vervolgens kun je acuut een passende, maar goedkope verzekering voor je auto vinden.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best lastig zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook indien u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog extra verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en de aanbieder waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen vergoed. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet betaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald. Dit geldt echter niet voor alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die meestal wordt afgesloten wanneer men een splinternieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde onderdelen hiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijk om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een claim, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: beste autoverzekering