Door te vergelijken op hier vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeraar anders. In de regel is het een dag, 30 dagen, maar een jaar komt tevens wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die zijn aangesloten bij het Verbond van verzekeraars hanteert men een gebruikelijke termijn van maximaal een jaar. Na dat jaar mag je per dag opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een conflict met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische hulp gebruiken. Dit kan een probleem zijn als gevolg van een aanrijding, maar onder andere tevens een geschil met je automonteur. Enerzijds kun je dan juridische hulp aanvragen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand bekomen als je schade wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt gedekt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verschillende extra zaken bij je autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je essentieel vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een vast bedrag uit als iemand na een botsing gehandicapt raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele inzittenden.
  • Schadeverzekering voor familieleden. vergoedt de gebreken die de berijder en/of familieleden lijden door het botsing. Dat kan geestelijke schade zijn, maar ook schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor juridisch advies en specialistische rechtshulp om bijvoorbeeld gebreken aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer gebruikelijke gegevens over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeringsmaatschappijen zijn samengesteld? Hier is meer te zien: autoverzekering zakelijk vergelijken