Door te vergelijken op deze website vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de eenvoudige dekking van de autoverzekering heb je de optie om een aanvullende autoverzekering te nemen. Je kunt bij de meeste autoverzekeraars kiezen uit de volgende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een gebrekenverzekering inzittenden vergoedt de werkelijk geleden gebreken van de passagiers die in je auto zaten gedurende het ongeval. Tevens hier maakt het niet uit wie de schuldige is.

Een schadeverzekering inzittenden is een aanvullende verzekering voor je auto. Die bescherming biedt tegen immateriële en materiële schade na een ongeluk. Meestal is dit een dekking maximaal 1 miljoen euro. Met een inzittendenverzekering zorg je dat je goede bescherming hebt als er een ongelukis gebeurd.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een conflict in relatie tot je auto hebt, kun je juridische bijstand nodig hebben. Dit kan een geschil zijn als gevolg van een aanrijding, maar onder andere ook een probleem met je autogarage. Enerzijds kun je dan juridische hulp aanvragen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verkrijgen als je schade wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt vergoedt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verschillende opties bij de autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je nodig vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een variabel bedrag uit als iemand na een aanrijding invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele carpoolers.
  • Schadeverzekering voor familieleden. betaalt de schade die de berijder en/of passagiers ervaren door het aanrijding. Dat kan lichamelijke schade zijn, maar tevens gebreken aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor rechterlijk advies en specialistische rechtshulp om bijvoorbeeld gebreken aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer simpele gegevens over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: autoverzekering kosten