Door te vergelijken op hier vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die

Autoverzekering beëindigen

Wil je de autoverzekering beëindigen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij zal jouw autoverzekering in de meeste gevallen binnen een maand stopzetten. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je lopende autoverzekering op! Wil je de autoverzekering annuleren omdat je verzekeringsmaatschappij een premieverhoging doorvoert of de voorwaarden vernieuwt, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn stopzetten.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de passende autoverzekering voor jouw geval te vinden zonder dat je er zelf veel moeite aan kwijt bent. Je autoverzekering vergelijken is heel makkelijk: na het invullen van slechts vier vragen zie je meteen wat voor jou de 3 beste polissen zijn. De slimste autoverzekering kun je via onze website aanklikken en je wordt doorgelinkt naar de website van de verzekeraar.

Wil je verder neuzen? Dan kun je tevens alle andere verzekeringen voor je auto vergelijken. Of er een paar naast elkaar zetten. Je kunt eerst je optie op de website bekijken of terstond een verzekering voor je auto afsluiten op de website van de verzekeraar. Zo gemakkelijk is de verzekering voor je auto te vergelijken op onze website.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je hier autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de voordeligste verzekering voor je auto. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen schade niet.
  • WA + beperkt casco (tevens wel WA plus genoemd). Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door onder meer een ongeval) wordt niet voor je betaald.
  • All Risk. Alles wat onder beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt ook alle schade aan je eigen auto betaald.

De keuze voor de bescherming hangt af van het bouwtwaalf maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de voordeligste autoverzekering en dekking: kwaliteit is ook belangrijk. Ga je hier je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste mogelijkheid kunt maken. Hier is meer te zien: autoverzekering goedkoopste